fredag den 22. februar 2013

Kontakt med Arusha


Uge 8

Her i denne uge har jeg haft en del kontakt med Jens Kaaber Pors. Jens og hans kone Kristine er begge udsendt af Danmission og er fysisk placeret på hovedkvarteret i Arusha.
Jens har planlagt workshop/kursus i 2 dage, her i Lukajange vedr. et online system PODIO. Jeg har bistået Jens lidt ved at afklare hvordan det rent praktisk kan forløbe her i Lukajange. Der bliver 7 deltagere på kurset. 5 personer fra forskellige Danmission projekter i området, samt Ngobya og jeg.
Det bliver spændende at se hvordan et sådant system, kan fungere her ude ”på landet” med de langsomme modem forbindelser, samt at høre hvad det skal anvendes til.


Ugen sluttede med en strømafbrydelse fra torsdag kl. 13 til fredag kl. 16. Det var vist nok højspændings linjen der blev flyttet, af hensyn til den nye landevej mellem Kyaka og Kyanka.


Flere har spurgt til den flotte katolske catedral i Bukoba. 

Jeg har derfor spurgt Else Højvang. Der fortæller, at catedralen blev færdig 1. gang omkring 1993, men på grund af dårlig fundering, begyndte bygningen at synke. Derfor blev hele bygningen ”taget ned” sten for sten, og genopbygget igen.
Den blev så indviet for 2. gang omkring 2011.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar