onsdag den 27. februar 2013

IT på skolen


 27.02.13

Fik i går aftale med Bweranyanka Girls Secondary School om et besøg i dag. Skal prøve at se på deres IT (Computere, netværk og Internet) og komme med forslag til hvordan de kommer videre, hvorfra de er. Desværre blev det aflyst her til morgen, da de ikke har strøm derude i dag. Det er åbenbart ikke kun her i vores område, at vi er ramt af nedbrud. L
I stedet gik jeg så over på Tegemeo Primary School (0-7 klasse), der ligger ved siden ELCT-HQ. Denne skole hører også under ELCT og talte med deres leder. Det viser sig, at de tidligere har haft internet fra ELCT-HQ netværk. Det var bare et PDS kabel der gik mellem de to steder ca. 200 - 300 m. Kablet var bundet op på træer, master og lå direkte ned på lavspændingsledninger. Det er både teknisk og fysisk en rigtig dårlig løsning, da kablet ikke må trækkes eller vrides aht. den høje hastighedsoverførsel af data (100 MHz = 100.000.000 signaler pr. sekund), det var da også revet over 2 steder kunne jeg se.
På skolen havde de 3 bærbare og 1 stationær computer, kun til lærere og leder, ingen til elever overhovedet.
I morgen skal jeg så på besøg ved Nyakahanga Hospital og se på deres IT. Det var det hospital vi besøgte sidste år, som nogle af jer sikkert kan huske. Vi besøgte kun fødeafdelingen dengang.

Reparationsbordet
Her udtænkes der tanker
PDS kablet krydser 2 x 230V
Kablet er bundet omkring træet
Kablet bundet med ståltråd






Ingen kommentarer:

Send en kommentar